UCPDC ARTICLE 1

UCPDC ARTICLE 1

UCPDC ARTICLE 1 Application of UCP
The Uniform Customs and Practice for Documentary Credits, 2007 Revision, ICC Publication No. 600 (“UCP”) are rules that apply to any documentary credit (“credit”) (including to the extent to which they may be applicable, any standby letter of credit) when the text of the credit expressly indicates that it is subject to this rules. They are binding on all parties thereto unless expressly modified or excluded by the credit.
UCPDC 600 Bangla
What is UCPDC ?
Ans:Uniform Customs and Practice for Documentary Credits
Question:02
How many Articles in UCPDC 600 ?
Ans: 39 Articles
Question:03
What is the title of  Article 01  UCPDC 600 ?
Ans:Application of UCP
Question:04
What is the title of  Article 02  UCPDC 600 ?
Ans: Definitions
Question:05
What is the title of  Article 03  UCPDC 600 ?
Ans:Interpretitions
Question:06
What is the title of  Article 04  UCPDC 600 ?
Ans : Credits V. Contracts
Question:07
What is the title of  Article 05  UCPDC 600 ?
Ans : Documents V. Goods, Services or Performance
Question:08
What is the title of  Article 06  UCPDC 600 ?
Ans : Availability, Expiry Date and Place for presentation
Question:09
What is the title of  Article 07  UCPDC 600 ?
Ans : Issuing Bank Undertaking
Question:10
What is the title of  Article 08  UCPDC 600 ?
Ans : Confirming Bank Undertaking.
Question:11
What is the title of  Article 09  UCPDC 600 ?
Ans :  Advising of Credits and Amendments
Question:12
What is the title of  Article 10  UCPDC 600 ?
Ans : Amendments
 

UCPDC Article 1-2