Short Question UCPDC 600

Spread the love

Short Question UCPDC 600

 
Question:01
What is UCPDC ?
Ans:Uniform Customs and Practice for Documentary Credits
 
Question:02
How many Articles in UCPDC 600 ?
Ans: 39 Articles
 
Question:03
What is the title of  Article 01  UCPDC 600 ?
Ans:Application of UCP
 
Question:04
What is the title of  Article 02  UCPDC 600 ?
Ans: Definitions
 
Question:05
What is the title of  Article 03  UCPDC 600 ?
Ans:Interpretitions
 
Question:06
What is the title of  Article 04  UCPDC 600 ?
Ans : Credits V. Contracts
 
Question:07
What is the title of  Article 05  UCPDC 600 ?

Ans : Documents V. Goods, Services or Performance

 
Question:08
What is the title of  Article 06  UCPDC 600 ?

Ans : Availability, Expiry Date and Place for presentation

 
Question:09
What is the title of  Article 07  UCPDC 600 ?

Ans : Issuing Bank Undertaking

 
Question:10
What is the title of  Article 08  UCPDC 600 ?

Ans : Confirming Bank Undertaking.

 
Question:11
What is the title of  Article 09  UCPDC 600 ?

Ans :  Advising of Credits and Amendments

 
Question:12
What is the title of  Article 10  UCPDC 600 ?

Ans : Amendments

 
Question:13
What is the title of  Article 11  UCPDC 600 ?

Ans : Teletransmitted and Pre-Advised Credits and Amendments

 
Question:14
What is the title of  Article 12  UCPDC 600 ?
Ans : Nomination
 
Question:15
What is the title of  Article 13  UCPDC 600 ?
Ans :BANK-TO-BANK REIMBURSEMENT ARRANGEMENTS
 
Question:16
What is the title of  Article 14  UCPDC 600 ?
Ans :STANDARD FOR EXAMINATION OF DOCUMENTS
 
Question:17
What is the title of  Article 15  UCPDC 600 ?
Ans : Complying Presentation
 
Question:18
What is the title of  Article 16  UCPDC 600 ?
Ans : Discrepant Documents,Waiver and Notice
 
Question:19
What is the title of  Article 17  UCPDC 600 ?
Ans : Original Documents and Copies
 
Question:20
What is the title of  Article 18  UCPDC 600 ?
Ans : Commercial Invoice
 
Question:21
What is the title of  Article 19  UCPDC 600 ?
Ans :Transport Document Covering at least Two Different Modes of Transport
 
Question:22
What is the title of  Article 20  UCPDC 600 ?
Ans :Bill of Lading
 
Question:23
What is the title of  Article 21  UCPDC 600 ?
Ans :Non- Negotiable Sea Waybill
 
Question:24
What is the title of  Article 22  UCPDC 600 ?
Ans :Charter Party Bill of Lading
 
Question:25
What is the title of  Article 23  UCPDC 600 ?
Ans :Air Transport Document
 
Question:26
What is the title of  Article 23  UCPDC 600 ?
Ans :Air Transport Document
 
Question:27
What is the title of  Article 24  UCPDC 600 ?
Ans :Road, Rail or Inland Waterway Transport Documents
 
Question:28
What is the title of  Article 25  UCPDC 600 ?
Ans :Courier Receipt, Post Receipt or Certificate of Posting
 
Question:29
What is the title of  Article 26  UCPDC 600 ?
Ans :“On Deck”, “ shipper’s Load and Count”, “Said by Sipper to Contain” and charges additional to Freight
 
Question:30
What is the title of  Article 27  UCPDC 600 ?
Ans :Clean Transport Document
 
Question:31
What is the title of  Article 28  UCPDC 600 ?
Ans :Insurance Document and Coverage
 
Question:32
What is the title of  Article 29  UCPDC 600 ?
Ans :Extension of Expiry Date or Last Day for Presentation
 
Question:33
What is the title of  Article 30  UCPDC 600 ?
Ans :Tolerance in Credit, Amount Quantity and Unit Prices
 
Question:34
What is the title of  Article 31  UCPDC 600 ?
Ans :Partial Drawings or Shipments
 
Question:35
What is the title of  Article 32  UCPDC 600 ?
Ans :Installment Drawing or Shipments
 
Question:36
What is the title of  Article 33  UCPDC 600 ?
Ans :Hours of Presentation
 
Question:37
What is the title of  Article 34  UCPDC 600 ?
Ans :Disclaimer on effectiveness of Documents
 
Question:38
What is the title of  Article 35  UCPDC 600 ?
Ans :Disclaimer on Transmission and Translation
 
Question:39
What is the title of  Article 36  UCPDC 600 ?
Ans :Force Majeure
 
Question:40
What is the title of  Article 37  UCPDC 600 ?
Ans :Disclaimer for Acts of an Instructed Party
 
Question:41
What is the title of  Article 38  UCPDC 600 ?
Ans : Transferable Credits
 
Question:42
What is the title of  Article 39  UCPDC 600 ?
Ans : Assignment of Proceeds

ISBP

ISBP ISBP-International Standard Banking Practice. The ISBP is a checklist of best practices worldwide for checking documents under the UCP, ICC’s universally used rules on letters of credit. Because the …

URR 725

URR 725   URR 725 is the acronym of  Uniform Rules for Bank-to-Bank Reimbursements. UNIFORM RULES FOR BANK-TO-BANK REIMBURSEMENTS APPROVED ON 15-16.04.2008. IN FORCE SINCE 01/10/2008  A. GENERAL PROVISIONS AND …