Short Question UCPDC 600

Short Question UCPDC 600

 

Question:01

What is UCPDC ?

Ans:Uniform Customs and Practice for Documentary Credits

 

Question:02

How many Articles in UCPDC 600 ?

Ans: 39 Articles

 

Question:03

What is the title of  Article 01  UCPDC 600 ?

Ans:Application of UCP

 

Question:04

What is the title of  Article 02  UCPDC 600 ?

Ans: Definitions

 

Question:05

What is the title of  Article 03  UCPDC 600 ?

Ans:Interpretitions

 

Question:06

What is the title of  Article 04  UCPDC 600 ?

Ans : Credits V. Contracts

 

Question:07

What is the title of  Article 05  UCPDC 600 ?

Ans : Documents V. Goods, Services or Performance

 

Question:08

What is the title of  Article 06  UCPDC 600 ?

Ans : Availability, Expiry Date and Place for presentation

 

Question:09

What is the title of  Article 07  UCPDC 600 ?

Ans : Issuing Bank Undertaking

 

Question:10

What is the title of  Article 08  UCPDC 600 ?

Ans : Confirming Bank Undertaking.

 

Question:11

What is the title of  Article 09  UCPDC 600 ?

Ans :  Advising of Credits and Amendments

 

Question:12

What is the title of  Article 10  UCPDC 600 ?

Ans : Amendments

 

Question:13

What is the title of  Article 11  UCPDC 600 ?

Ans : Teletransmitted and Pre-Advised Credits and Amendments

 

Question:14

What is the title of  Article 12  UCPDC 600 ?

Ans : Nomination

 

Question:15

What is the title of  Article 13  UCPDC 600 ?

Ans :BANK-TO-BANK REIMBURSEMENT ARRANGEMENTS

 

Question:16

What is the title of  Article 14  UCPDC 600 ?

Ans :STANDARD FOR EXAMINATION OF DOCUMENTS

 

Question:17

What is the title of  Article 15  UCPDC 600 ?

Ans : Complying Presentation

 

Question:18

What is the title of  Article 16  UCPDC 600 ?

Ans : Discrepant Documents,Waiver and Notice

 

Question:19

What is the title of  Article 17  UCPDC 600 ?

Ans : Original Documents and Copies

 

Question:20

What is the title of  Article 18  UCPDC 600 ?

Ans : Commercial Invoice

 

Question:21

What is the title of  Article 19  UCPDC 600 ?

Ans :Transport Document Covering at least Two Different Modes of Transport

 

Question:22

What is the title of  Article 20  UCPDC 600 ?

Ans :Bill of Lading

 

Question:23

What is the title of  Article 21  UCPDC 600 ?

Ans :Non- Negotiable Sea Waybill

 

Question:24

What is the title of  Article 22  UCPDC 600 ?

Ans :Charter Party Bill of Lading

 

Question:25

What is the title of  Article 23  UCPDC 600 ?

Ans :Air Transport Document

 

Question:26

What is the title of  Article 23  UCPDC 600 ?

Ans :Air Transport Document

 

Question:27

What is the title of  Article 24  UCPDC 600 ?

Ans :Road, Rail or Inland Waterway Transport Documents

 

Question:28

What is the title of  Article 25  UCPDC 600 ?

Ans :Courier Receipt, Post Receipt or Certificate of Posting

 

Question:29

What is the title of  Article 26  UCPDC 600 ?

Ans :“On Deck”, “ shipper’s Load and Count”, “Said by Sipper to Contain” and charges additional to Freight

 

Question:30

What is the title of  Article 27  UCPDC 600 ?

Ans :Clean Transport Document

 

Question:31

What is the title of  Article 28  UCPDC 600 ?

Ans :Insurance Document and Coverage

 

Question:32

What is the title of  Article 29  UCPDC 600 ?

Ans :Extension of Expiry Date or Last Day for Presentation

 

Question:33

What is the title of  Article 30  UCPDC 600 ?

Ans :Tolerance in Credit, Amount Quantity and Unit Prices

 

Question:34

What is the title of  Article 31  UCPDC 600 ?

Ans :Partial Drawings or Shipments

 

Question:35

What is the title of  Article 32  UCPDC 600 ?

Ans :Installment Drawing or Shipments

 

Question:36

What is the title of  Article 33  UCPDC 600 ?

Ans :Hours of Presentation

 

Question:37

What is the title of  Article 34  UCPDC 600 ?

Ans :Disclaimer on effectiveness of Documents

 

Question:38

What is the title of  Article 35  UCPDC 600 ?

Ans :Disclaimer on Transmission and Translation

 

Question:39

What is the title of  Article 36  UCPDC 600 ?

Ans :Force Majeure

 

Question:40

What is the title of  Article 37  UCPDC 600 ?

Ans :Disclaimer for Acts of an Instructed Party

 

Question:41

What is the title of  Article 38  UCPDC 600 ?

Ans : Transferable Credits

 

Question:42

What is the title of  Article 39  UCPDC 600 ?

Ans : Assignment of Proceeds